Od kojih materijala?

PRIRODNI

Anatomija Futti obuće inspirirana je prirodnim kretanjem pa smo pazili da su s time usklađeni i korišteni materijali: da su ugodni, mekani i kada je god to moguće – prirodni.

Pluto

Nadaleko poznata mekoća i udobnost kore istoimenog drveta, osnova je svih Futti tabaništa. Ovaj prirodni materijal odlikuje elastičnost i sposobnost amortizacije udaraca.

Koža

Zato jer se u proizvodnji proizvoda od prirodnih materijala zalažemo za održivi razvoj, naše sandale koriste isključivo kožu nastalu kao nusprodukt stočne industrije. Za podstavu Futti obuće koristimo uglavnom podatnu i meku štavljenu kožu.

S tim u vezi jedna napomena: kao što u prirodi iste stvari nikad nisu potpuno jednake, tako se kod prirodne kože ponekad dogode manja odstupanja u boji i strukturi.

Vuna

Naši topli modeli papuča često su izrađeni od 70%-tne, djevičanske vune koja je nepromočiva i otporne na mrlje. Osim toga je nježna i grije vaša stopala.

Tekstil

Za tekstilne dijelove naše obuće biramo samo onaj udoban, lagan i privlačnog dezena.

UMJETNI

U obzir dolaze samo najbolji umjetni materijali koji omogućuju normalno disanje kože te savitljivost i izdržljivost obuće.

TR potplat – NOVO!

Najnoviji tipovi potplata dolaze u izvedbi sintetičkog „TR“ materijala kojeg odlikuje posebna mekoća, savitljivost i sjajna izdržljivost. Osim što sprječava proklizavanje i što je vrlo savitljiv, ovaj se materijal pokazao kao odlična potpora za prirodne pokrete stopala.

Futti-last

Prevučeni, umjetni materijal koji se koristi kao gornjište na mnogim Futti sandalama, a evo i zašto: postojan je, lagan za održavanje i čišćenje te gotovo da nema ograničenja u izboru boja i uzoraka.

Microfibra

Futti obuća s microfibrom se brzo suši, meka je na dodir, izrazito udobna, odbija neugodne mirise, te ima antibakterijska i antialergijska svojstva.

EVA potplat

Ili u prijevodu Etilen Vinil Acetat (EVA), u industriji obuće je sinonim za fleksibilnost i izdržljivost. Ovi su potplati otporni na habanje i atmosferske utjecaje, apsorbiraju udarce i izuzetno su lagani, što ih čine idealnom potporom za naše Futtice.