Materijali od kojih je izrađena Futti obuća

Futti-last

Futti-last je prevučeni umjetni filc koji se koristi kao gornji materijal na mnogim Futti sandalama. Futti-last je izuzetno izdržljiv, lagan za održavanje i čišćenje. Uz to, gotovo da i nema ograničenja za boje i uzorke koji se mogu postići s ovim materijalom.

Prirodno pluto

Kora stabla pluta je osnova za naše Futti tabanište. Trajno je elastično i odlično amortizira udare. Samo pluto najviše kvalitete se koristi za izradu naših tabaništa.

Prirodna koža

Futti koristi samo kožu koja je nusproizvod stočne industrije u rasponu debljine od 2 do 3 mm. Za podstavu obuće se prvenstveno koristi prirodna, štavljena i kemijski netretirana koža. Manje odstupanja u boji i strukturi mogu nastati kao posljedica prirodne obrade i kvalitete materijala.

EVA potplata obuće

Etilen vinil acetat (EVA) je izuzetno fleksibilna vrsta sintetske. EVA je izdržljiviji, elastičniji i otporniji na atmosferske utjecaje od većine drugih sintetika. Mala težina i odlična apsorpcija udaraca ovog materijala su posebno pogodne potplate Futti obuće.

Vuna (70%)

Najfinija djevičanska vuna, bez kemijskih dodataka. Nepromočiva, održava temperaturu i otporna na mrlje. Nježna za kožu i izuzetno udobna.

Tekstil i filc

Obuća s gornjim materijalima od tekstila / tkanina.