Uvjeti i odredbe

Zahvaljujemo što ste posjetili web stranicu Futti anatomske obuće.
Savjetujemo vam da pažljivo pročitate uvjete i odredbe prije korištenja naše stranice.

Pravne odredbe

Web stranica futti.hr sadrži informacije o proizvodima i uslugama koje nudi trgovačko društvo IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka, Hrvatska.
IBEA d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
IBEA d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.
IBEA d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. IBEA d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjenja. IBEA d.o.o. će u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte IBEA d.o.o. na jedan od sljedećih načina:

 • E-mailom na info@futti.hr
 • Poštom na IBEA d.o.o., Brnasi 11, 51216 Viškovo
 • Telefonom na 051/223 659

Intelektualno vlasništvo

Futti® je registrirani žig trgovačkog društva IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka, Hrvatska, te su sva prava u odnosu na taj žig time izričito pridržana.

Futti.hr web stranica i njezin sadržaj je zaštićen od strane IBEA d.o.o.. Svaka redistribucija ili reprodukcija bilo kojeg dijela sadržaja u bilo kojoj formi za bilo koju svrhu je zabranjena osim niže navedenih:

Tiskanje i preuzimanje isključivo za osobnu i nekomercijalnu upotrebu.
Kopiranje sadržaja trećim osobama za osobnu uporabu pod uvjetom da je jasno navedena web stranica kao davaoca materijala.

Nije dozvoljeno, osim sa izričitom pismenom suglasnošću IBEA d.o.o., bilo kakva distribucija ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija sadržaja na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke distribucije materijala.

Garancija privatnosti

IBEA d.o.o. obavezuje se da će čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (NN 173/2003, 67/2008 i 36/2009).
Svi zaposleni u IBEA d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke IBEA d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima IBEA d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.
IBEA d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika web stranice IBEA d.o.o. neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da IBEA d.o.o. može, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini (NN 173/2003, 67/2008 i 36/2009), obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

Cijene

Sve cijene u Futti web trgovini su maloprodajne, izražene u eurima i u sebi imaju uračunat PDV od 25%. Zadržavamo pravo promjene cijena. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe, s uvjetima i načinima plaćanja navedenim u nastavku. Cijene se odnose samo za kupnje u Futti web trgovini.

Načini plaćanja

Naručene proizvode možete platiti:

 • Pouzećem – plaćanje naručene robe gotovinom dostavnoj službi DPD ili GLS prilikom preuzimanja paketa
 • Kreditnim i debitnim karticama: MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron, American Express
 • Putem sustava Google Pay
 • Putem sustava Apple Pay
 • Putem sustava PayPal
 • Putem aplikacije KEKS Pay
 • Putem aplikacije Aircash
 • Virmanom na transakcijski račun

Futti web trgovina za plaćanja kreditnim i debitnim karticama te putem sustava Google Pay i Apple Pay, koristi Stripe sustav za online plaćanja. IBEA d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti Stripe usluge.

Podaci o kreditnim karticama kupca ne nalaze se u bazi podataka Futti web trgovine niti IBEA d.o.o., već samo i isključivo na serveru banke. Radi zaštite Vaših podataka, Stripe sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa od iznosa transakcije niti uvid u broj Vaše kartice. IBEA d.o.o. nema uvid u bankovne podatke kupca te niti u jednom trenutku nema pristup broju kartice kupca. Dostupan joj je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s kupcem.

Uvjeti dostave

Naručeni proizvodi se dostavljaju dostavnim službama DPD, GLS ili HP, radnim danom unutar 5 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih proizvoda. Tijekom akcija, moguć je duži rok isporuke.

Dostava je besplatna za sve narudžbe koje prelaze vrijednost 60,00 € (bez uključene dostave).

Za narudžbe koje ne prelaze vrijednost 60,00 €, dostava se naplaćuje u iznosu od 5,00 € za DPD i GLS dostavu, te 5,50 € za HP dostavu.

Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti ju preuzeti ukoliko su na njoj vidljiva vanjska oštećenja. Kupac nas o tome treba obavijesti e-mailom na info@futti.hr.

Ako nakon 5 radnih dana od završene narudžbe kupac ne dobije obavijest o statusu pošiljke niti isporuku, treba se e-mailom javiti na info@futti.hr kako bismo mogli poduzeti radnje da se pošiljka pronađe ili pošalje zamjenska.

Reklamacije i prigovori

Za proizvode kupljene u Futti internet trgovini sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

 • E-mailom na info@futti.hr
 • Poštom na IBEA d.o.o., Brnasi 11, 51216 Viškovo
 • Telefonom na 051/223 659

Rješavanje sporova

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušati će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Rijeci, uz primjenu mjerodavnog materijalnoga hrvatskog prava.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o online rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 15.02.2016. godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS na kojoj možete riješiti sporove vezane za online kupnju diljem cijele EU nalazi se ovdje.

Jednostrani raskid ugovora

Prema ‘Pravilniku o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija’ (NN 72/2014), ugovor se može bez navođenja razloga jednostrano raskinuti u roku od 14 dana od kada je proizvod ili usluga koji je predmet ugovora zaprimljen.

Da bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid gore navedenog Ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka od 14 dana od primitka pošiljke i to nedvosmislenom izjavom na jedan od sljedećih načina:

 • E-mailom na info@futti.hr
 • Poštom na IBEA d.o.o., Brnasi 11, 51216 Viškovo
 • Telefonom na 051/223 659

U obavijesti je potrebno navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može se koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se može preuzeti ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit će se kupcu elektroničkom poštom.

Povrat proizvoda koji se želi vratiti mora se izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana primitka pošiljke. Neposredan trošak povrata robe snosi kupac. Vraćeni proizvod mora biti nerabljen, neoštećen i u originalnoj, neoštećenoj kutiji te dodatno zapakiran u kutiju ili vrećicu. Ukoliko je proizvod uporabljen, nošen ili oštećen te ukoliko je originalna kutija proizvoda oštećena, prekrivena ljepljivom trakom ili naljepnicama, neće biti moguće ostvariti povrat novca.

Adresa na koju kupac treba poslati proizvod koji se vraća je:

IBEA d.o.o.
Brnasi 11
51216 Viškovo

U slučaju raskida ugovora tj. povrata proizvoda IBEA d.o.o. će najkasnije u roku od 10 radnih dana od dana kada je zaprimila proizvod vratiti plaćeni iznos proizvoda, uključujući troškove dostave proizvoda kupcu. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio plaćanje narudžbe, osim u slučaju plaćanja pouzećem gdje će se sredstva uplatiti na broj IBAN računa koji je naveden u obrascu za jednostrani raskid ugovora.