Kako održavati Futti obuću

Na Futti obuću čije je gornjište od prirodne, štavljene ili nubuk kože prije prvog nošenja i nakon svakog čišćenja nanesite zaštitni sprej protiv vode i nečistoća.

Gornjište od štavljene kože se održava četkom za štavljenu kožu. Kada se gornjište zamasti za čišćenje koristiti blagu sapunicu ili neki od komercijalnih preparata za čišćenje štavljene kože.

Kožno gornjište se čisti i održava s visoko kvalitetnim neutralnim kremama za kožu.

Gornjište od Futti-last materijala se čisti vlažnom krpom.

Tabanište od štavljene kože se može očetkati mekanom četkom. Izbjegavati pranje i močenje a ukoliko dođe do toga obuću treba osušiti postepeno na sobnoj temperaturi, dalje od jakog izvora topline ili izravnih sunčevih zraka kako bi ne bi došlo do pucanja. Tabanište mora biti potpuno suho prije ponovnog korištenja.

Futti tabanište je izrađeno od pažljivo odabranih materijala vrhunske kvalitete. Vrlo je lagano, izdržljivo, fleksibilno i izvrsno upija udarce. Međutim, tabanište od pluta se može oštetiti izlaganjem visokim temperaturama. Držite svoju obuću podalje od radijatora i kamina. Nikada ju ne ostavljajte u autu za vrlo toplih dana ili na plaži izložene izravnom suncu.

Potplata od jute i pluta ne smije dolaziti u doticaj s vodom kako obuća ne bi dodatno otežala i dobila neugodan miris.

Ako se Vaša obuća smoči osušite je postepeno dalje od izravnog izvora topline.