Uvjeti i odredbe

Zahvaljujemo što ste posjetili web stranicu Futti anatomske obuće.
Savjetujemo vam da pažljivo pročitate uvjete i odredbe prije korištenja naše stranice.

Pravne odredbe

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi trgovačko društvo IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka, Hrvatska.
IBEA d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
IBEA d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.
IBEA d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. IBEA d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjenja. IBEA d.o.o. će u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju IBEA d.o.o.

Intelektualno vlasništvo

Futti je registrirani žig trgovačkog društva IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka, Hrvatska te su sva prava u odnosu na taj žig time izričito pridržana.

Ova web stranica i njezin sadržaj je zaštićen od strane IBEA d.o.o.. Svaka redistribucija ili reprodukcija bilo kojeg dijela sadržaja u bilo kojoj formi za bilo koju svrhu je zabranjena osim niže navedenih:

Tiskanje i preuzimanje isključivo za osobnu i nekomercijalnu upotrebu.
Kopiranje sadržaja trećim osobama za osobnu uporabu pod uvjetom da je jasno navedena web stranica kao davaoca materijala.

Nije dozvoljeno, osim sa izričitom pismenom suglasnošću IBEA d.o.o. bilo kakva distribucija ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija sadržaja na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke distribucije materijala.

Garancija privatnosti

IBEA d.o.o. obavezuje se da će čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009).
Svi zaposleni u IBEA d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke IBEA d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima IBEA d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.
IBEA d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika web stranice IBEA d.o.o. neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da IBEA d.o.o. može, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini (NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009), obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

Cjenik

Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne izražene u kunama (kn), i u sebi imaju uračunat PDV od 25%. Zadržavamo pravo promjene cijena. Cijene vrijede u slučaju plaćanja s uvjetima i načinima plaćanja navedenim u nastavku. Navedene cijene važe samo za kupnje u našoj web trgovini.

Načini plaćanja

Naručene proizvode možete platiti:

 • Pouzećem – plaćanje naručene robe gotovinom dostavnoj službi prilikom preuzimanja paketa
 • Kreditnim karticama jednokratno: MasterCard, VISA, American Express, Diners, Discover
 • Debitnim karticama jednokratno: MasterCard, VISA, Maestro
 • Kreditnim karticama obročno bez naknada i kamata: VISA (do 3 rate)
 • Putem sustava PayPal
 • Putem aplikacije KEKS Pay
 • Virmanom na transakcijski račun

Futti web trgovina za plaćanja kreditnim karticama koristi WSPay sustav za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

IBEA d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti WSPay usluge.

Podaci o kreditnim karticama kupca ne nalaze se u bazi podataka Futti web trgovine niti IBEA d.o.o , već samo i isključivo na serveru banke. Radi zaštite Vaših podataka, WSPay sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa od iznosa transakcije niti uvid u broj Vaše kreditne kartice. IBEA d.o.o nema uvid u bankovne podatke kupca te niti u jednom trenutku nema pristup broju kreditne kartice kupca. Dostupan joj je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s kupcem.

MasterCard Maestro Visa MasterCard Diners Club International Discover WSpay - Web Secure Payment Gateway PayPal KEKS Pay

Uvjeti dostave

Naručeni proizvodi se dostavljaju dostavnom službom, radnim danom unutar 8 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih proizvoda. Tijekom akcija, moguć je duži rok isporuke.

Dostava se naplaćuje u iznosu od 28 kn ukoliko se odabere DPD dostavna služba ili 30 kn ukoliko se odabere GLS ili HP dostavna služba.

Prilikom kupovine molimo vas da ostavite broj telefona ili mobitela kako bi vas u slučaju potrebe dostavna služba mogla dodatno kontaktirati.

Ako nakon 10 dana od predaje narudžbe ne dobijete nikakvu obavijest o statusu narudžbe niti isporuku, molimo javite se e-mailom na info@futti.hr kako bismo mogli poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

Reklamacije i prigovori

Za proizvode kupljene u Futti internet trgovini sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

 • E-mailom na info@futti.hr
 • Poštom na IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka
 • Telefonom na 051/223 659

Rješavanje sporova

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušati će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Rijeci, uz primjenu mjerodavnog materijalnoga hrvatskog prava.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o online rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 15.02.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS na kojoj možete riješiti sporove vezane za online kupnju diljem cijele EU nalazi se ovdje.

Jednostrani raskid ugovora

Prema ‘Pravilniku o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija’, ugovor može se jednostrano raskinuti u roku od 14 dana od kada je proizvod koji je predmet ugovora zaprimljen bez navođenja razloga.

Da bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid gore navedenog Ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom na jedan od sljedećih načina:

 • E-mailom na info@futti.hr
 • Poštom na IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka
 • Telefonom na 051/223 659

U obavijesti je potrebno navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može se koristiti i priloženi primjer obrasca za zamjenu ili jednostrani raskid ugovora koji se može preuzeti ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o zamjeni ili jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam elektroničkom poštom.

Povrat proizvoda mora se izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana primitka pošiljke. Neposredan trošak povrata robe snosi sam kupac. Vraćeni proizvod mora biti nerabljen, neoštećen i u originalnoj, neoštećenoj kutiji te dodatno zapakiran u paket.

U slučaju raskida ugovora IBEA d.o.o. će najkasnije u roku od 10 radnih dana od dana kada je zaprimila proizvod vratiti plaćeni iznos proizvoda, uključujući troškove dostave proizvoda kupcu. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji se izvršila uplata. Ukoliko je plaćeno karticom novac će biti vraćen na karticu, a za plaćanje pouzećem sredstva će se uplatiti na transakcijski račun koji je naveden u obrascu za zamjenu ili jednostrani raskid ugovora.

Prilikom eventualne zamjene, kupac snosi trošak povrata i slanja zamjenskog proizvoda. Povrat i zamjena proizvoda za drugi model ili drugu veličinu moguća je samo ukoliko je proizvod nerabljen, neoštećen i u originalnoj, neoštećenoj kutiji te dodatno zapakiran u paket. Ukoliko je proizvod nošen ili oštećen te ukoliko je originalna kutija proizvoda oštećena, neće biti moguće ostvariti povrat ili zamjenu.