Uvjeti kupovine u Futti internet trgovini

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, zamjene i reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je IBEA d.o.o., Ive Vojnovića 30, 51000 Rijeka, a Kupac robe je posjetitelj Internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u kunama i uključuju PDV. Trošak dostave ekspresnom službom nije uključen u cijenu i posebno se naplaćuje u iznosu od 25,00 Kn za dostavu na cijelom području Hrvatske.

Naručivanje
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac ne mora biti registriran na web stranici Prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke, uključujući adresu dostave te broj mobilnog telefona kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može, a o čemu će pismenim putem obavijestiti Kupca.

Plaćanje
Naručene artikle Kupac će Prodavatelju platiti na osnovu Kupčeve narudžbe putem PayPal servisa, kreditnom ili debitnom karticom, pouzećem pri primitku paketa dostavnoj službi i virmanom ili općom uplatnicom. Omogućeno je plaćanje kreditnim karticama MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron, Diners, Discover, American Express.

MasterCard Maestro Visa Diners Club International Discover American Express PayPal Logo

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe Kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što Prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.

Unos i prijenos osobnih podataka
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa American Express – Jamstvo sigurne online kupnje WSpay™ - Web Studio payment gateway

Potvrda narudžbe
Po izvršenju narudžbe Kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena s detaljima narudžbe. Ukoliko je odabrao plaćanje virmanom u tom će e-mailu biti podaci potrebni za izvršenje uplate.

Dostava
Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 8 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Trošak dostave se naplaćuje u iznosu od 25,00 Kn. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Povrat robe
Pravo na povrat narudžbe (jednostrani raskid Ugovora) imaju svi kupci Futti internet trgovine na sve artikle. Obrazac za povrat robe (zahtjev za jednostrani raskid Ugovora) možete skinuti ovdje. Nakon što zaprimimo Vaš zahtjev naše osoblje će Vas kontaktirati i dati upustva za izvršenje povrata. Ako naše osoblje procijeni da je vraćena roba neoštećena i u originalnoj ambalaži izvršiti ćemo povrat novca na Vaš račun. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena), morat ćete platiti poštarinu u iznosu od 25,00 Kn kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Reklamacije
Kupac ima pravo na reklamaciju robe u zakonskom roku. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail info@futti.hr s naslovom ‘REKLAMACIJA: broj narudžbe’. U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Zamjena
Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci. Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu možete zatražiti putem e-maila na info@futti.hr s naslovom ‘ZAMJENA: broj narudžbe’ unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke. U e-mailu trebate objasniti želite li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Nakon toga će Vas naše osoblje kontaktirati i dati uputstva za izvršenje zamjene. Troškove povrata robe i troškove slanja zamijenjene robe korisnici snose sami. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, poslat ćemo zamjenu. Ako proizvod mijenjate za proizvod veće vrijednosti najprije ćete trebati uplatiti razliku na naš račun, a ako je manje vrijednosti mi ćemo novac vratiti na Vaš račun.

Elektronska komunikacija
Posjećivanjem stranica Futti internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjena Uvjeta kupovine
IBEA d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama Futti internet trgovine.